Sursøt plommesaus

En anvendelig sursøt saus som er nydelig i wokretter med grønnsaker eller som dipp til vårruller. Den smaker også deilig til stekte kylling- og fiskeretter.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 dl hvitvinseddik
  • 2 båt hvitløk
  • 10 plomme
  • 2 rød chili uten hinner og frø
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 dl sukker
  • 2 ss revet appelsinskall
  • saften av 1 appelsin

Fremgangsmåte

Del plommene i to og fjern steinene.

Skrell hvitløken.

Del chili i to og fjern frø og hinner. Skjær den i små biter.

Vask appelsinen godt, riv skallet og press saften.

Bland alle ingrediensene i en kjele. Kok sausen i ca. 25 minutter. Rør av og til.

Bruk en stavmikser og mos til en jevn fin saus.

Oppbevares på rene flasker i kjøleskap eller fryses ned i bokser/poser.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 9
Legg til på Min side
Del på Facebook