Plommechutney

Plommechutney passer spesielt godt som tilbehør til vilt, men er også nydelig til steker. Chutneyen kan også brukes som smakstilsetning i sauser.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg blå plomme
  • 2 båt hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 2 hel nellik
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 dl rosiner
  • 3 dl rødvinseddik
  • 250 g brunt sukker

Fremgangsmåte

Del plommene og fjern steinene. Skjær plommene opp i biter.

Knus spisskummenfrø og kajennepepper i en morter.

Fjern frø og hinner fra chilien, og hakk hvitløk og chili fint.

Kok alt sammen uten sukker i 20 minutter.

Tilsett sukker og la chutneyen putre på svak varme uten lokk i ca. 2 timer, til den er blitt tykk og litt seig.

Fyll chutneyen over på varme og rene glass som lukkes med en gang.

Avkjøl glassene og oppbevar dem kjølig.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 16
Legg til på Min side
Del på Facebook