Ripschutney

Rips egner seg veldig godt til chutney med sin utpregede og syrlige smak. Ripschutney er et pikant tilbehør til asiatisk mat og smaker kjempegodt til en god og modnet ost.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg rips
  • 5 ss rødvinseddik
  • 4 hel kardemomme
  • 2 hel allehånde
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 4 hel nellik
  • 1 hel kanel
  • 250 g brunt sukker

Fremgangsmåte

Knus krydder i en morter. Kok opp rips, krydder, rødvinseddik og la det koke i ca. 20 minutter under lokk.

Tilsett brunt sukker og kok forsiktig opp. Pass på at det ikke brenner seg. Ta ut kanelstangen.

Ha chutneyen over på rene, varme glass og lukk med tett lokk.

Ripschutney oppbevares mørkt og kjølig.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 18
Legg til på Min side
Del på Facebook