Eplechutney

En frisk og spennende eplechutney med løk og rosiner. Chutney, som opprinnelig kommer fra India, kom til Europa med skip på 1600-tallet som en luksusvare fra det fjerne Østen.
20-40 min
3,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg eple
  • 2 løk
  • 1 rød paprika
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kanel

Fremgangsmåte

Eplene kan evt. skrelles, videre deles i biter og tas over i en kjele sammen med løk, paprikabiter og rosiner. Kokes så opp til en jevn masse. Sukker, salt og eddik røres i, deretter krydder.

 

Ferdig kokt helles chutneyen over på helt rene glass eller krukker. Tette lokk settes på.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook