Fargerik hummus

Hummus er en puré hvor kikerter er hovedingrediens. Hummus blir ofte servert ved siden av mat fra Midtøsten, men er også kjempegodt som pålegg eller som dipp til grønnsaksnacks. Her har vi fargelagt den ene hummusen med rødbete.

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl hakket frisk koriander
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 1 ts sitronsaft
  • smak til med salt og pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 1 rødbete

Fremgangsmåte

  1. Hell vannet av kikertene og skyll dem godt under rennende kaldt vann.
  2. Kjør alle ingrediensene til en jevn masse med en stavmikser eller kjøkkenmaskin.
  3. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  4. Ønsker du en rød variant, så lager du den ved å mose inn en kokt eller bakt, skrelt og avkjølt rødbete.
  5. Server hummus i en flat bolle eller tallerken med litt olivenolje over.
Sist oppdatert 25. april 2017
Liker 13
Legg til på Min side
Del på Facebook