Squash- og soppai

Squash, sopp og løk er hovedingrediensene i denne deilige paien, som passer like godt til lunsj og middag som til kveldsmat.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss kaldt vann
  • 1 g Fyll:
  • 0,5 l renset sopp
  • 1 løk
  • 1 grønn squash
  • 3 egg
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 3 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

Paibunnen lages ved å smuldre margarin eller smør i melet, og arbeide bunnen sammen med vann og salt. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time.

Trykk paideigen ut i en paiform, prikk bunnen med en gaffel og stek paibunnen ved 225°C i 10 minutter.

Del soppen i mindre biter og løken i båter. Stek gyllent i en stekepanne.

Ha sopp- og løkblaningen i det forstekte paiskallet.

Squashen deles i tynne skiver og legges i en sirkel over løk- og soppblandingen.

Egg og matfløte piskes sammen. Krydder og revet hvitost røres i, og blandingen helles forsiktig over i formen. Dryss over frisk hakket timian.

Paien stekes ved 200°C i ca. 30 minutter på nederste rille.

Server paien nystekt med en grønn, frisk salat til.

Legg til på Min side
Del på Facebook