Squashlapper

Revet squash i lapper og bakverk er kjempegodt og saftig. Server nystekte squashlapper f.eks. som tilbehør til en god suppe eller rett og slett med ost på. Med enkle grep kan du også lage muffins av røren.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 grønn squash
  • 4 vårløk
  • 1,5 dl sammalt hvete, grov
  • 3 egg
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 100 g revet hvitost
  • soyaolje til steking

Fremgangsmåte

Rens og skjær vårløk i små strimler. Riv squash på rivjern. Legg den revne squashen i et dørslag. Strø på salt og la den stå og dryppe av i en halv time.

Klem væsken ut og legg squashen på et paprirhåndkle.

Visp sammen egg og hvetemel. Ha i squashen og resten av ingrediensene.

La røren stå og svelle i minst 20 minutter.

Stek små lapper i soyaolje.

 

Tips:

Om du blander inn 1 ts bakepulver, 1 dl lettmelk og 1,5 dl hvetemel i røren, kan du lage gode squashmuffins. Fylles i muffinsformer og stekes på 180°C i 20 minutter.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 11
Legg til på Min side
Del på Facebook