Ingredienser
Syltet blomkål
20-40 min
Syltet blomkål er nydelig garnityr til middagen, supert i salater og smakfullt på brødskiva. Dette er en fin måte å ta vare på grønnsaker du har til overs og smart å ha tilgjengelig. Du trenger rene pene grønnsaker, varme sterile, tørre glass og lake når du skal sylte. God hygiene er viktig.
Fremgangsmåte
- Bland ingrediensene til laken, kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp.
- Rens og skjær grønnsakene som beskrevet.
- Ønsker du å sylte store biter bør de få et oppkok i vann med litt salt.
- Hell av vannet og legg grønnsakene sammen med laurbærbladene i et varmt, sterilt glass.
- Hell kokende varm lake over grønnsakene til de er helt dekket.
- Sett på tett lokk.
- Avkjøl.
Oppbevar glass med syltet grønnsaker svalt og mørkt, gjerne et par dager før bruk.
Holder seg lenge uåpnet. Åpnet glass bør stå i kjøleskap.
Slik steriliseres glass:
I ovn: rene tørre glass og lokk settes i ovn på 100 grader i minst 10 minutter og fylles med innhold mens de er varme. Sett på lokk.
Ved koking: Rene glass og lokk legges i kokende vann i ett par minutter. Tas opp med en ren klype og tørkes før de fylles med innholdet. Sett på lokk.