Ingredienser

Thaisuppe med kylling

20-40 min
2 av 5 om dagen

Dette er en nydelig asiatisk suppe som er full av gode smaker fra ingefær, shiitakesopp, vårløk og koriander. Denne kan du like gjerne servere dine gjester som middag til hverdags.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingen i jevne biter slik at de koker likt. Kutt kinakål i strimler, sopp, vårløk og finhakk chilien. Riv eller finhakk ingefæren.
  2. Ha vann, kokosmelk, buljong, limesaft, chilipasta, ingefær og fiskesaus i en stor kjele. Rør godt så alt blander seg, og kok opp på middels høy varme.
  3. Legg i kyllingbitene når suppen koker. La det småkoke i ca. 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og mør. Skum eventuelt av om det danner seg skum på toppen.
  4. Ha kinakål, sopp, vårløk og chili i kjelen. Rør om og la suppen småkoke i ytterligere 5 minutter, til grønnsakene er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  5. Smak til med mer lime, fiskesaus eller chilipasta etter ønske. Server suppen rykende varm, gjerne med godt brød ved siden av.

Hvor godt likte du oppskriften?