Thai curry grønnsaksuppe

Særdeles velsmakende og lettvint suppe med sting. Vi har brukt sukkererter, grønne bønner, gulrot og shiitakesopp og spicet den opp med revet ingefær.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 ss rød thai curry paste
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 4 dl lett kokosmelk
  • 250 g shiitake
  • 120 g brekkbønner eller andre grønne bønner
  • 2 gulrot
  • 150 g sukkererter
  • 2 ss limesaft
  • 1 dl hakket frisk basilikum

Fremgangsmåte

Ha ingefær og curry paste i en kjele.

Spe med grønnsakbuljongen/kraften og kokosmelken.

Skjær shiitakesoppen i skiver (bruk bare hatten), bønnene i to på tvers og gulrot i tynne strimler.

Tilsett soppen og grønnsakene i kjelen og la det koke til grønnsakene er knapt møre, 3 - 5 minutter.

Tilsett sukkerertene som er skåret på skrå i biter, og la det koke videre i maks 1 minutt.

Smak til med limesaft.

Dryss over finhakket basilikum til slutt.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 21
Legg til på Min side
Del på Facebook