Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Potetene skrelles og deles i to før de legges over i litt kokende vann. Kokes til de er helt møre. Kokevannet helles av, men ta vare på det. Mos potetene.

    Hvitløkene kokes hele med skallet på i 3 minutter. Ta av skallet og knus feddene og ha det over sammen med potetene.

    Rør så inn margarin, matfløte og hakket estragon. Om nøvendig så spe med kokevannet. Smak til med salt og nykvernet pepper sort pepper.

    Baconet klippes i mindre biter som sprøstekes og legges over den ferdige potetmosen. Pynt fatet med halve plommetomater.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg potet
  • 2 stk hele hvitløk
  • 2 ss margarin
  • 2 dl lett matfløte
  • 2 stilk frisk estragon - gjerne fransk
  • 200 g bacon
  • 100 g plommetomat
Potetmos med bacon i hvit bolle

Fremgangsmåte

  • Potetene skrelles og deles i to før de legges over i litt kokende vann. Kokes til de er helt møre. Kokevannet helles av, men ta vare på det. Mos potetene.

    Hvitløkene kokes hele med skallet på i 3 minutter. Ta av skallet og knus feddene og ha det over sammen med potetene.

    Rør så inn margarin, matfløte og hakket estragon. Om nøvendig så spe med kokevannet. Smak til med salt og nykvernet pepper sort pepper.

    Baconet klippes i mindre biter som sprøstekes og legges over den ferdige potetmosen. Pynt fatet med halve plommetomater.