To skåler med plommepiker med yoghurt

Tilslørte plommepiker med yoghurt

Deilig variant av desserten tilslørte bondepiker. Her bruker vi plommer og smaksatt yoghurt i stedet for pisket krem. Friskt, enkelt og kjempegodt.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 12 plommer
  • 1 ss sukker
  • 2 dl brødrasp (eller griljermel)
  • 1 ts malt kanel
  • 4 ss yoghurt naturell
  • litt revet limeskall
  • litt revet mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Ha plommer i en kjele med vann. Kok opp og la dem koke i 3-4 minutter. Sil av kokevannet. Fjern steinene i plommene og mos godt.

Ha brødrasp, sukker og kanel i en tørr stekepanne og stek i 2-3 minutter til det har fått fin farge.

Legg plommene nederst i fire serveringsglass. Deretter brødraspet.

Bland yoghurten med limeskall og legg på toppen.

Dryss over litt revet mørk sjokolade.

Sist oppdatert fredag 23. januar 2015
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook