To skåler med plommepiker med yoghurt

Tilslørte plommepiker med yoghurt

Deilig variant av desserten tilslørte bondepiker. Her bruker vi plommer og smaksatt yoghurt i stedet for pisket krem. Friskt, enkelt og kjempegodt.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 12 plommer
  • 1 ss sukker
  • 2 dl brødrasp (eller griljermel)
  • 1 ts malt kanel
  • 4 ss yoghurt naturell
  • litt revet limeskall
  • litt revet mørk sjokolade

Fremgangsmåte

  1. Ha plommer i en kjele med vann. Kok opp og la dem koke i 3-4 minutter. Sil av kokevannet. Fjern steinene i plommene og mos godt.
  2. Ha brødrasp, sukker og kanel i en tørr stekepanne og stek i 2-3 minutter til det har fått fin farge.
  3. Legg plommene nederst i fire serveringsglass. Deretter brødraspet.
  4. Bland yoghurten med limeskall og legg på toppen.
  5. Dryss over litt revet mørk sjokolade.
Del på Facebook