Lag is selv – og la barna spise så mange de vil på 17. mai
Enklere enn mange tror
Du trenger verken iskremmaskin eller avansert utstyr. Det holder med en blender eller stavmikser, noen former og fryserplass. Med frukt og bær som base, får du naturlig sødme, frisk smak og masse farge – helt uten tilsatt sukker eller andre tilsetningsstoffer.
– Bruk det du har! Overmodne bananer, frosne bær, mango eller appelsinjuice. Alt kan bli til is, råder Iselin Bogstrand Sagen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Ekstra aktuelt før 17. mai
Nasjonaldagen betyr fest og feiring – og gjerne mye søtt. Hjemmelaget is laget på frukt og bær er et godt alternativ til den tradisjonelle fløteisen, spesielt for de aller yngste.
– Med hjemmelaget fruktis kan man si ja oftere – også til de minste barna, og samtidig få i barna både væske og litt vitaminer, avslutter Sagen.
Tips til hjemmelaget fruktis:
- Frys ned smoothie i isformer
- Bruk most banan som base – den gir sødme og kremet konsistens
- Putt en ispinne i en porsjonsyoghurt og ha oppi bær- enklere blir det ikke
- Bruk juice, fruktbiter og vann i former for en lett og frisk is
- Lag en enkel krem-is av fløte og jordbær
- Lag flere små – så kan man spise mange