Hopp til innhold

Skriv ut

NÆRINGSTABELL

Spiselig del Vann KJ Kcal Protein Karbohydrat Fett
96 % 82 g 298 70 0.7 g 16 g 0.2 g
Mettet fett Enumettet fett Flerumettet fett Stivelse Mono + Di Kostfiber Beta-karoten
0 g 0 g 0 g 0 g 15.9 g 1.1 g 20 µg
Vit A Vit D Vit E Vit B1 Vit B2 Niacin Niacin ekviv.
2 RAE 0 µg 0.3 Alfa-TE 0.07 mg 0.07 mg 0.2 mg 0.3 NE
Vit B6 Folat VitB12 Vit C Kalsium Jern Natrium
0.09 mg 5 µg 0 µg 2 mg 13 mg 0.4 mg 2 mg
Kalium Magnesium Sink Selen Kopper Fosfor
288 mg 9 mg 0.1 mg 0 µg 0.13 mg 20 mg
Næringsinnhold i 100 g. spiselig matvare
Vis hele tabellen Minimer tabellen
Norsk: Druer
Latin: Vitis vinifera
Engelsk: Grape
Tysk: Weintraube
Fransk: Raisin
Spansk: Uva
Italiensk: Uva

OM DRUER

Det finnes tusenvis av druesorter, og mest vanlig er det å skille mellom grønne, røde og blå, og mellom borddruer og vindruer. Av det som høstes av druer går kun 10 % til å spises naturell. Hele 80 % går til vin- og brennevinsproduksjon og resten til rosiner, saft og hermetikk. Smak, konsistens og størrelse varierer avhengig av sort, og det finnes også stenfrie varianter. Druer modnes ikke etter høsting og skal derfor høstes modne.

Bruksområde

Drue spises naturell som forfriskning, i fruktsalat, til ost, eller dessert. Drue har en fin smak og passer til fjørfe og stekt kjøtt. Drue har et stort bruksområde og er i tillegg dekorativ på fruktfat.

Egenskaper

Drue er en kostfiberkilde. Kostfiber er bra for fordøyelsen.

Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Kvalitetskrav

Drue skal være hel, fast og ren uten støtskade eller sprekker. Den skal være saftig og sitte fast på stilken.

Lagring

0 - 2°C

Drue har svært forskjellig holdbarhet avhengig av sort. Under gode lagringsforhold kan drue oppbevares i flere uker uten å ta skade.

Varianter

  • Blå druer

  • Grønne druer

  • Røde druer

NÆRINGSTABELL

Spiselig del Vann KJ Kcal Protein Karbohydrat Fett
96 % 82 g 298 70 0.7 g 16 g 0.2 g
Mettet fett Enumettet fett Flerumettet fett Stivelse Mono + Di Kostfiber Beta-karoten
0 g 0 g 0 g 0 g 15.9 g 1.1 g 20 µg
Vit A Vit D Vit E Vit B1 Vit B2 Niacin Niacin ekviv.
2 RAE 0 µg 0.3 Alfa-TE 0.07 mg 0.07 mg 0.2 mg 0.3 NE
Vit B6 Folat VitB12 Vit C Kalsium Jern Natrium
0.09 mg 5 µg 0 µg 2 mg 13 mg 0.4 mg 2 mg
Kalium Magnesium Sink Selen Kopper Fosfor
288 mg 9 mg 0.1 mg 0 µg 0.13 mg 20 mg
Næringsinnhold i 100 g. spiselig matvare
Vis hele tabellen Minimer tabellen
Norsk: Druer
Latin: Vitis vinifera
Engelsk: Grape
Tysk: Weintraube
Fransk: Raisin
Spansk: Uva
Italiensk: Uva