Gul kiwi

Gul kiwi er en videreutvikling fra grønn kiwi, men med andre egenskaper. Planten er hentet fra Kina, men videreutviklet på New Zealand. Gul kiwi inneholder ikke enzymet actinidin, og frukten er således mindre syrlig.

Gul kiwi har et glatt, tynt skall og er ikke hårete som grønn kiwi. Smaken er tropisk søt, og kan minne om en blanding av mango, banan og melon. Fruktkjøttet er gult med små spiselige rødsvarte kjerner. Fasongen er litt avlang, med en liten knopp i enden. Gul kiwi kan spises med skallet på eller på samme måte som vanlig kiwi. Import fra New Zealand i perioden juni - november.

Gul kiwi er en videreutvikling fra grønn kiwi, men med andre egenskaper. Planten er hentet fra Kina, men videreutviklet på New Zealand. Gul kiwi inneholder ikke enzymet actinidin, og frukten er således mindre syrlig. Gul kiwi har et glatt, tynt skall og er ikke hårete som grønn kiwi. Smaken er tropisk søt, og kan minne om en blanding av mango, banan og melon. Fruktkjøttet er gult med små spiselige rødsvarte kjerner. Fasongen er litt avlang, med en liten knopp i enden. Gul kiwi kan spises med skallet på eller på samme måte som vanlig kiwi. Import fra New Zealand i perioden juni – november.

Næringstabell

Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
Spiselig del
86 %
Vann
84 g
Kilojoule
239 KJ
Kilokalorier
57 Kcal
Protein
1,1 g
Karbohydrat
10,6 g
Fett
0,5 g
Norsk
Kiwi
Latin
Actindia chinesis
Engelsk
Kiwifruit, Chinese gooseberry
Tysk
Kiwi, Chinesische Stachelbeere
Fransk
Kiwi
Spansk
Kiwi
Italiensk
Kiwi