Charentaismelon

Charentaismelon er en sukkermelon og en nær slektning av cantaloupemelon. Denne melonen har en meget bra kvalitet og kjennes best igjen ved at den er rund i formen, skallet er glatt og fargen er lys grønn.

Charentais er en sukkermelon og en nær slektning av cantaloupe melon. Denne melonen har en meget bra kvalitet og kjennes best igjen ved at den er rund i formen, skallet er glatt og fargen er lys grønn. Charentais har striper i skallet men ikke noe nettingmønster som mange andre sukkermeloner har. Charentais kan bli opp til opp til 1 – 2 kilo. Fruktkjøttet er lys orange, mykt, saftspent og smaken er deilig aromatisk.

Charentais er som andre sukkermeloner kalorifattige og inneholder lite sukker tross den søte smaken. Den inneholder noe A- og C-vitaminer samt kalsium og andre mineraler.

Charentais spises som andre sukkermeloner. Den er nydelig naturell, i salater og sammen med spekemat og sammen med spekeskinke til forrett.

Charentais oppbevares som andre sukkermeloner best mellom 6 – 9 C°. Den er lett utsatt for kuldeskader og bør ikke oppbevares i kaldt.

 

Bruksområde

Charentais deles i to, og alle frøene i midten skrapes ut med en skje. Deretter deles melonen i mindre biter, fruktkjøttet skjæres løs fra det tykke skallet og serveres. Fint serveringstips er å løsne fruktkjøttet fra skallet, men å servere fruktkjøttet liggende oppå skallet. Melonen kan også kuttes i biter og tas med i en fruktsalat eller spises naturell. Nydelig til forrett servert sammen med spekeskinke.

 

Egenskaper

Charentais har lavt energi - og fettinnhold.

 

Kvalitetskrav

Melon må være fast i konsistensen med et hardt skall fri for skader og mørke flekker. Et godt tegn på god kvalitet er at melonen er tung i forhold til størrelsen. Når melonen er moden dannes en synlig ring omkring stilkfestet. Melonen vil også dufte sterkere og fruktkjøttet gi etter for et lett trykk. Den ideale salgsvekt er ca 1 – 1,5 kilo.

Norsk
Meloner
Latin
Cucumis melo
Engelsk
Melon
Tysk
Melone
Fransk
Melon
Spansk
Melón
Italiensk
Melone