Nettmelon

Nettmelon er en sukkermelom og har sitt navn etter det karakteristiske nettmønsteret den har på skallet. Skallet har en bunnfarge som er lys gul og nettmønsteret er grå-hvitt til nesten gyllenbrunt.

Nettmelon har sitt navn etter det karakteristiske nettmønsteret den har på skallet. Skallet har en bunnfarge som er lys gul og nettmønsteret er grå-hvitt til nesten gyllenbrunt. Riktignok har mange andre meloner også et nettmønster på skallet, men den melonen vi snakker om her dyrkes i Skandinavia. Nettmelon er stor og rund med et gult og saftig fruktkjøtt. Den er noe større enn alle de andre sukkermelonene og kan bli opp til 3-4 kilo. Smaken er aromatisk, søt og god.

 

Bruksområde

Melon deles i to, og alle frøene i midten skrapes ut med en skje. Deretter deles melonen i mindre biter, fruktkjøttet skjæres løs fra det tykke skallet og serveres. Fint serveringstips er å løsne fruktkjøttet fra skallet, men å servere fruktkjøttet liggende oppå skallet. Melon kan også kuttes i biter og tas med i en fruktsalat eller spises naturell. Nydelig til forrett servert sammen med spekeskinke.

 

Egenskaper

Nettmelon har lavt energi - og fettinnhold.

 

Kvalitetskrav

Melon må være fast i konsistensen med et hardt skall, fri for skader og mørke flekker. Et tegn på god kvalitet er at melonen er tung i forhold til størrelsen. Når sukkermelon er moden, dannes en synlig ring omkring stilkfestet. Melonen vil også dufte sterkere og fruktkjøttet gi etter for et lett trykk.

Norsk
Meloner
Latin
Cucumis melo
Engelsk
Melon
Tysk
Melone
Fransk
Melon
Spansk
Melón
Italiensk
Melone