Orange flesh melon

Orange Flesh melon

Orange flesh melon er en sukkermelon og kalles også for cantalenmelon. Denne melonen kjennes best igjen ved at den er helt rund i formen, skallet er glatt og fargen er lys gulorange.

Orange flesh er en sukkermelon og kalles også for cantalen. Denne melonen kjennes best igjen ved at den er helt rund i formen, skallet er glatt og fargen er lys gulorange. Cantalen har ikke noen striper, nettingmønster eller andre kjennetegn på skallet men kan bli opp til 1 – 2 kilo. Fruktkjøttet ved en moden cantalen er lys orange, mykt, saftspent og smaken er deilig og aromatisk. En umoden melon vi ha et noe hardere fruktkjøtt og være mindre saftig.

 

Bruksområde

Cantalen deles i to, og alle frøene i midten skrapes ut med en skje. Deretter deles melonen i mindre biter, fruktkjøttet skjæres løs fra det tykke skallet og serveres. Fint serveringstips er å løsne fruktkjøttet fra skallet, men å servere fruktkjøttet liggende oppå skallet. Melonen kan også kuttes i biter og tas med i en fruktsalat eller spises naturell. Nydelig til forrett servert sammen med spekeskinke.

 

Egenskaper

Cantalen har lavt energi - og fettinnhold.

 

Kvalitetskrav

Melon må være fast i konsistensen med et hardt skall, fri for skader og mørke flekker. Et tegn på god kvalitet er at melonen er tung i forhold til størrelsen. Når sukkermelon er moden, dannes en synlig ring omkring stilkfestet. Melonen vil også dufte sterkere og fruktkjøttet gi etter for et lett trykk.

Norsk
Meloner
Latin
Cucumis melo
Engelsk
Melon
Tysk
Melone
Fransk
Melon
Spansk
Melón
Italiensk
Melone