Hopp til innhold

Norsk: Pære, D'Anjou
Latin: Pyrus communis
Engelsk: Pear
Tysk: Birne
Fransk: Poire
Spansk: Pera
Italiensk: Pera

OM ANJOU

Grønn, noe butt i fasongen. Søt, god smak når den er helt moden og bløt. Lang holdbarhet under riktig temperatur. Det finns også en rød variant kalt Red Anjou, som selges til jul.

Bruksområde

Pære spises naturell. Den smaker best moden og kan på en enkel måte ettermodnes i romtemperatur hvis den er hard. Er pæren moden, bør den ikke ligge lenge før den spises. Pære passer fint som mellommåltid, etter et måltid eller sammen med ost. Pære kan også brukes i fruktsalat, i bakverk, desserter, paier eller hermetiseres.

Egenskaper

Pære har lavt fettinnhold og høyt kostfiberinnhold. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Kvalitetskrav

Pære skal være fast i konsistensen og fri for støtskader. Den skal være hel, ha stilken på og ikke vise tegn til innskrumpning eller mørke flekker i skallet. Kvaliteten kan variere i forhold til sort og dyrkningssted. Form, farge og smak skal være typisk for sorten og størrelsen i kassen skal være jevn.

Norsk: Pære, D'Anjou
Latin: Pyrus communis
Engelsk: Pear
Tysk: Birne
Fransk: Poire
Spansk: Pera
Italiensk: Pera