Grenadilla

Grenadilla finnes i flere varianter og kan være noe større eller like stor som vanlig lilla pasjonsfrukt. Skallet er litt tykkere og fruktkjøttet har mørkere farge enn hos den lilla varianten.

Grenadilla finnes i flere varianter og kan være noe større eller like stor som vanlig lilla pasjonsfrukt. Skallet er litt tykkere og fruktkjøttet har mørkere farge enn hos den lilla varianten. Smak og bruksområder er som hos andre pasjonsfrukter. Frukten har form som et granateple og derfor navnet grenadilla som betyr lite granateple.

 

Bruksområde

Pasjonsfrukt spises naturell, og det er det geleaktige fruktkjøttet i midten som spises. Del frukten i to og spis fruktkjøttet med skje direkte fra skallet. Fruktkjøttet kan også skrapes ut og brukes til fruktsalater eller til iskrem. Kan også brukes i sauser, juice eller drinker.

 

Egenskaper

Pasjonsfrukt er en kilde til vitamin E og C. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Pasjonsfrukt har også høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.

 

Kvalitetskrav

Pasjonsfrukt skal ikke ha sprekker eller bløte flekker i skallet og fargen skal være jevn. Moden frukt har et skrukkete utseende på skallet, mens en umoden frukt har et glatt skall.

Næringstabell

Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
Spiselig del
61 %
Vann
75 g
Kilojoule
184 KJ
Kilokalorier
44 Kcal
Protein
2,6 g
Karbohydrat
5,8 g
Fett
0,4 g
Norsk
Pasjonsfrukt
Latin
Passiflora edulis
Engelsk
Passionfruit, Purple granadille
Tysk
Passionsfrucht, Purpurgranadille
Fransk
Fruit de la passion
Spansk
Granadilla
Italiensk
Frutta della passione, Granadiglia