Hopp til innhold

Norsk: Voksbønner
Latin: Phaseolus vulgaris
Tysk: Wachsbohnen

OM VOKSBØNNER

Bønnene mangler klorofyll og gulfargen forårsakes av fargestoffet Xanthofyll. Norsk produksjon om høsten og import fra Nederland utenom norsk sesong.

Egenskaper

Bønner har både lavt energi - og fettinnhold, samt et høyt innhold av protein som bidrar til vekst i muskelmasse. I tillegg er bønner en kilde til folat som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Bønner har også et høyt kostfiberinnhold, som er gunstig for fordøyelsen.

Kvalitetskrav

Bønner av alle sorter skal ha sprø, saftige belger (skolmer) som lett kan knekkes. De må være tilstrekkelig utviklet og rene av farge, uten brune flekker. Slappe skolmer skal ikke forekomme. Bønner skal være friske, rene og fri for fremmed lukt og smak.

Lagring

4 - 6°C

Voksbønner kan man ikke oppbevare lenge i kjøleskap - men bør brukes eller fryses ned raskt. Best holder den i kjøleskap ved 6-8 grader.

Norsk: Voksbønner
Latin: Phaseolus vulgaris
Tysk: Wachsbohnen