Grey-gresskar

Grey-gresskar er gjerne rund til oval i formen og skallet er tykt, glatt og hardt med tydelige riller. Fargen på skallet er gråblå og kjøttet er gjerne en dyp gul eller oransje farge. Grey-gresskar smaker kjempegodt bakt i ovn og brukes gjerne også i bakverk som gresskarpai, scones og muffins. Kjøttet har en fin nøtteaktig smak og aroma som kan minne om gulrot og søtpotet når det varmebehandles.

Gresskarsorten pleier å veie rundt 4 kg. Det finnes mange forskjellige varianter av Grey-gresskar som har navn som Queensland blue, Ironbark, Baby Blue, Grey ghost og Jarrahdale. Én av typene som dyrkes her i Norge kalles Crown Prince.

Bruksområde

Grey-gresskar smaker kjempegodt bakt i ovn og brukes gjerne også i bakverk som gresskarpai, scones og muffins. Kjøttet har en fin nøtteaktig smak og aroma som kan minne om gulrot og søtpotet når det varmebehandles.

Egenskaper

Gresskar har et lavt innhold av både energi og fett, samt et høyt innhold av beta-karoten, vitamin A og kostfiber. Gresskar er også en kilde til protein og kalium. Beta-karoten omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens protein bidrar til vekst i muskelmasse. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.

Lagring

På grunn av det tykke skallet kan store gresskar lagres i månedsvis. Gresskar som er delt i stykker har kortere holdbarhet, og bør omsettes raskt.

Norsk
Grey-gresskar
Engelsk
Grey pumpkin, Grey ghost squash