Hopp til innhold

Norsk: Oregano
Latin: Oreganum vulgare
Engelsk: Oregano
Tysk: Oregano
Fransk: Oregano
Spansk: Oregano
Italiensk: Origano

OM OREGANO

Man bruker friske skudd, blader og knopper som krydder. Det går greit å tørke oregano. Frisk oregano selges i potter og avskåret, hovedsakelig norsk produksjon.

Oregano skal være frisk i fargen, bladene hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.

Bruksområde

Oregano brukes mye i det italienske kjøkken, og passer godt til pastaretter og pizza, gjerne i kombinasjon med ost og tomat. Også til kjøttretter, både helt og malt kjøtt, passer oregano fint.

Egenskaper

Det finnes ingen kjente egenskaper for Oregano.

Kvalitetskrav

Oregano skal være frisk i fargen, bladene hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.

Norsk: Oregano
Latin: Oreganum vulgare
Engelsk: Oregano
Tysk: Oregano
Fransk: Oregano
Spansk: Oregano
Italiensk: Origano