Hopp til innhold

Norsk: Aromasopp, brun sjampinjong
Latin: Agaricus bisporus
Engelsk: Italian brown, Cremini
Tysk: Cremini
Italiensk: Cremini

OM AROMASOPP

Soppen er også mer kjøttfull og har en noe tykkere stilk og mørkere eller brunlig hatt. Aromasopp har en fast konsistens og lukter en blanding av jord og skogbunn.

Bruksområde

Aromasopp har mange bruksmuligheter. De kan stekes og serveres sammen med kjøttretter og brukes i gryteretter, til wok eller i saus.

Egenskaper

Aromasopp er en kilde til kostfiber, fosfor, kalium og niacin. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens fosfor bidrar til normal energiomsetning. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk, mens niacin bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Kvalitetskrav

Aromasopp skal ha en lukket hatt og ha en lys til mørkere brun farge i hatten. Konsistensen skal være fast og fin uten mørke flekker. De skal også være saftige uten tegn til innskrumpning eller slimdannelse. Størrelsen kan variere, men dette har ikke noe å si på kvaliteten så lenge de kriterier som her er nevnt overholdes. Aromasopp vokser ikke vilt.

Lagring

0 - 2°C

Aromasopp må lagres mørkt og kjølig. All frisk sopp har kort holdbarhet og bør derfor oppbevares mest mulig ideelt for å oppnå lengst holdbarhet.

Norsk: Aromasopp, brun sjampinjong
Latin: Agaricus bisporus
Engelsk: Italian brown, Cremini
Tysk: Cremini
Italiensk: Cremini