Aromasopp

Aromasopp er en sjampinjongvariant som også kalles for brun sjampinjong. Navnet aromasopp kommer av at smaken og duften er sterkere og mer markert enn hos hvit sjampinjong.

Soppen er også mer kjøttfull og har en noe tykkere stilk og mørkere eller brunlig hatt. Aromasopp har en fast konsistens og lukter en blanding av jord og skogbunn.

Bruksområde

Aromasopp har mange bruksmuligheter. De kan stekes og serveres sammen med kjøttretter og brukes i gryteretter, til wok eller i saus.

Egenskaper

Aromasopp er en kilde til kostfiber, fosfor, kalium og niacin. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens fosfor bidrar til normal energiomsetning. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk, mens niacin bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Kvalitetskrav

Aromasopp skal ha en lukket hatt og ha en lys til mørkere brun farge i hatten. Konsistensen skal være fast og fin uten mørke flekker. De skal også være saftige uten tegn til innskrumpning eller slimdannelse. Størrelsen kan variere, men dette har ikke noe å si på kvaliteten så lenge de kriterier som her er nevnt overholdes. Aromasopp vokser ikke vilt.

Lagring

0 - 2°C

Aromasopp må lagres mørkt og kjølig. All frisk sopp har kort holdbarhet og bør derfor oppbevares mest mulig ideelt for å oppnå lengst holdbarhet.

Norsk
Sopp
Latin
Fungi
Engelsk
Mushrooms
Tysk
Pilze
Fransk
Champignons
Spansk
Champiñones
Italiensk
Funghi