Fåresopp

Fåresopp - eller sauesopp som den også kalles - er viltvoksende og har en hvit, gråhvit eller gulaktig hatt som er glatt og tørr og ofte litt oppskrukket.

Fåresopp er viltvoksende og har en hvit, gråhvit eller gulaktig hatt som er glatt og tørr og ofte litt oppskrukket. Flere sopper er av og til sammenvokst og navnet kommer av at denne soppen har samme farge som sauer og ofte opptrer "i flokk". Lukten og smaken er god og mild og kjøttet er fast. Fåresopp kan brukes i stuinger, supper eller alene som grønnsak til kjøtt, fisk og fugl. Før bruk skjæres stygge deler og den nederste delen av stilken vekk. Sand og jord børstes vekk og hele soppen kan spises.

Bruksområde

Brukes i stuinger, supper eller alene som grønnsak til kjøtt, fisk og fugl.

Egenskaper

Det finnes ingen kjente egenskaper for Fåresopp.

Kvalitetskrav

Kvalitetskrav på sopp vil være avhengig av den enkelte sort, men som hovedregel skal sopp være hele og saftige, og fri for mørke flekker og trykkskader. Hatt og stilk skal henge sammen. Soppen skal være saftspent og ha en sortstypisk form. Viltvoksende sopp skal være fri for snegler og andre skadedyr.

Lagring

Oppbevaring mørkt i 0 - 2°C gir holdbarhet på 8 - 10 dager.

Norsk
Sopp
Latin
Fungi
Engelsk
Mushrooms
Tysk
Pilze
Fransk
Champignons
Spansk
Champiñones
Italiensk
Funghi