Fåresopp
Fåresopp er viltvoksende og har en hvit, gråhvit eller gulaktig hatt som er glatt og tørr og ofte litt oppskrukket. Flere sopper er av og til sammenvokst og navnet kommer av at denne soppen har samme farge som sauer og ofte opptrer "i flokk". Lukten og smaken er god og mild og kjøttet er fast. Fåresopp kan brukes i stuinger, supper eller alene som grønnsak til kjøtt, fisk og fugl. Før bruk skjæres stygge deler og den nederste delen av stilken vekk. Sand og jord børstes vekk og hele soppen kan spises.
Bruksområde
Brukes i stuinger, supper eller alene som grønnsak til kjøtt, fisk og fugl.
Egenskaper
Det finnes ingen kjente egenskaper for Fåresopp.
Kvalitetskrav
Kvalitetskrav på sopp vil være avhengig av den enkelte sort, men som hovedregel skal sopp være hele og saftige, og fri for mørke flekker og trykkskader. Hatt og stilk skal henge sammen. Soppen skal være saftspent og ha en sortstypisk form. Viltvoksende sopp skal være fri for snegler og andre skadedyr.
Lagring
Oppbevaring mørkt i 0 - 2°C gir holdbarhet på 8 - 10 dager.
- Norsk
- Sopp
- Latin
- Fungi
- Engelsk
- Mushrooms
- Tysk
- Pilze
- Fransk
- Champignons
- Spansk
- Champiñones
- Italiensk
- Funghi