Alfalfaspirer

Alfalfaspirer kalles også for lusernspirer. Meget tynne, hvite spirer med små grønne blader, sprø konsistens og nøtteaktig smak.

Bruksområde

Spirer kan brukes rå, som pynt på smørbrød og andre retter, eller i omeletter og salater. Bønnespirer kan også gis et hurtig oppkok og brukes som tilbehør til andre retter. Bønnespirer passer ypperlig til wok, fordi de beholder sin fine, sprø konsistens. De andre spirene passer ikke til oppvarming da de mister sin konsistens.

Egenskaper

Alfalfaspirer har et høyt innhold av protein. Protein bidrar til vekst av muskelmasse.  Alfalfaspirer er også en kilde til folat og kopper. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Kvalitetskrav

Spirer skal være spenstige og saftspente, de skal ikke være visne eller for langt utviklet. Mugg og råte skal ikke forekomme.

Lagring

0 - 2°C

Spirer må oppbevares kjølig og fuktig, og selges derfor helst ferdigpakket i plastbeger eller pose.

Norsk
Spirer
Engelsk
Sprouts, Sprouted seeds
Tysk
Sprossen
Fransk
Germes
Spansk
Brotes
Italiensk
Germogli