Hopp til innhold

Norsk: Bønnespirer
Engelsk: Sprouts, sprouted seeds
Tysk: Sprossen
Fransk: Germes
Spansk: Brotes
Italiensk: Germogli

OM BØNNESPIRER

Bønnespirene er ideelle for wok. Skyll med kaldt vann før bruk. Når du tilsetter dem i varme retter, så gjør det like før servering for å beholde sprøheten.

Bruksområde

Spirer kan brukes rå, som pynt på smørbrød og andre retter, eller i omeletter og salater. Bønnespirer kan også gis et hurtig oppkok og brukes som tilbehør til andre retter. Spirene passer ypperlig til wok, fordi de beholder sin fine sprø konsistens. De andre spirene passer ikke til oppvarming da de mister sin konsistens.

Egenskaper

Bønnespirer er en kilde til kostfiber som er gunstig for fordøyelsen. Bønnespirer er også en kilde til folat og vitamin C. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.

Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Kvalitetskrav

Spirer skal være spenstige og saftspente, de skal ikke være visne eller for langt utviklet. Mugg og råte skal ikke forekomme.

Lagring

0 - 2°C

Spirer må oppbevares kjølig og fuktig, og selges derfor helst ferdigpakket i plastbeger eller pose.

Norsk: Bønnespirer
Engelsk: Sprouts, sprouted seeds
Tysk: Sprossen
Fransk: Germes
Spansk: Brotes
Italiensk: Germogli