Bifftomat

Bifftomat er den største tomaten i tomatfamilien. Den er stor og flattrykt med flere rom. Bifftomat har et fastere fruktkjøtt enn andre tomater.

Den er god å skjære i skiver til å ha på hamburgeren eller som tilbehør. Et tips er å skjære bifftomaten i tykke skiver, krydre godt og steke som biff.

Bifftomater kan veie over 250 g. Antall fruktkamre varierer fra 2 til mer enn 10, og fasongen varierer fra rund, til avlang, flaske- eller pæreformet; de kan være glatte og jevne eller ha tydelige langsgående riller. Det er også forskjeller i tykkelsen på fruktkjøttet og smaksegenskapene.

 

Næringstabell

Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
Spiselig del
100 %
Vann
94 g
Kilojoule
74 KJ
Kilokalorier
18 Kcal
Protein
0,7 g
Karbohydrat
2,5 g
Fett
0,2 g
Norsk
Tomater
Latin
Lycopersicon lycopersicum L.
Engelsk
Tomato
Tysk
Tomate
Fransk
Tomate
Spansk
Tomato
Italiensk
Pomodoro