Rutt
Rutt er den seneste og mest melne av nypotetsortene i Norge. Sorten har lys rødt skall og er lys gul innvendig. Den har store og jevne knoller som er rundovale med middels dype grohull. Rutt er middels melen og har bra matkvalitet, men gror lett på lager.
Den har store og jevne knoller som er rundovale med middels dype grohull. Rutt har rødt skall og lys gult kjøtt. Tørrstoffinnholdet er bra og den har bra matkvalitet. Den er lett å koke og går ikke så lett i stykker.
Egenskaper
Potet har lavt fettinnhold og er en kilde til vitamin C, kalium og kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.
Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.
Lagring
4 - 6°C
- Norsk
- Potet, Rutt