Syltet rødløk

Syltet rødløk - lang holdbarhet

Er det en ting vi anbefaler å preppe og alltid ha i kjøleskapet så er det syltet rødløk! Denne oppskriften inneholder ekstra eddik for en syrligere syltet rødløk. Det gir også rødløken lengre holdbarhet.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 rødløk
  • 2 dl eddik, 7 %
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • Valgfritt 2 ts hel pepper
  • 0,5 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær rødløken i tynne skiver.
  2. Ha løken over på rene, varme glass.
  3. Kok opp vann, eddik, sukker, og pepperkorn, rør til sukkeret er oppløst.
  4. Sil laken for å fjerne pepperkorn.
  5. Hell den kokende laken over løken og lukk glasset.
  6. Avkjøl.
  7. Løken er klar til bruk etter en times tid, men den blir bedre og bedre etter hvert.
Du kan bytte ut en desiliter av eddiken med vann hvis du ønsker en mindre syrlig rødløk. Du kan også redusere sukkermengden hvis ønskelig.
Del på Facebook