Juryens medlemmer
En matglad jury vil vurdere alle bidragene og plukke ut 3 finalister som blir invitert til premieutdeling (dato kommer).
Her er årets jury:
Beste #Merav-kantine, videregående skoler
Beste #Merav-studentkantine
Beste #Merav-bedriftskantine
Beste #Merav-kantinekjede
Dette er juryen
Kari Ryslett er førstelektor ved Høgskulen i Volda. Hun underviser i emnene Mat og helse og Matkultur, og hennes forskingsinteresser er skolemåltidet, mat og helse faget, barnehagemåltidet og matkultur til urfolk og nasjonale minoriteter i Norge.
Hanne Andersen Dversnes er doktorgradsstipendiat i folkehelse ved Universitetet i Agder. Hun forsker på hvordan undervisning i mat- og helsefaget på ungdomstrinnet kan bidra til elevenes kompetanseutvikling om et helsefremmende kosthold. Hun underviser også på grunnskolelærerutdanningen i mat og helse og bachelorprogrammet samfunnsrettet ernæringsarbeid og er styremedlem i organisasjonen «mat og helse i skolen». Hun er spesielt opptatt av hvordan skolen kan utnyttes som en helsefremmende arena når det gjelder kosthold.
Torje Torvik er medhjelper på det norske kokkelandslaget og vant Årets lærling 2024 i Møre og Romsdal. Han har tidligere vært lærling på Restaurant Bro i Ålesund, som også er hans nåværende arbeidsplass. Torje var medhjelper for juniorlandslaget under OL i Stuttgart 2024, og har et særlig engasjement for å fremme sunn mat og gode matopplevelser.
Nils Flatmark er konsulent, freelance kokk og regjerende nordisk mester i kokkekunst Norgesmester, 4 ganger nordisk mester, Olympisk mester og årets grønne kokk. Den eneste nordiske kokken som har 2 gull i nordic green chef of the year. Genuint opptatt av å utvikle og fremme grønne alternativer i kantine og restaurantbransjen. Les mer her.
BILDE OG TEKST KOMMER
Rémy Daniel Jean Corbet er produktutvikler for Mesterbakeren, i tillegg til å drive sitt eget firma hvor han holder kurs i laminerte deiger, søtbakst og surdeigsbaking. Corbet er internasjonal dommer for baker- og konditorfaget, og er lagtrener for det norske bakerlandslaget. Han har ledet laget til gull i Nordic Bakery Cup, 2019, og i 2022 vant laget bronse i VM, Coupe du Monde de la Boulangerie.
Aleksander Næss Strand er 1. kokk på Arakataka og en del av teamet til Aron Espeland i konkurransen Årets Kokk 2025. I 2025 gikk han, sammen med Felix Dalen, helt til topps i Årets Grønne Kokk – en prestisjefylt konkurranse som setter bærekraft og grønnsaker i sentrum. Han ser nå frem til å oppdage de kreative løsningene kantinene har utviklet for å fremme sunn mat og bærekraftige valg.
Ole Berg er spesialrådgiver i Helsedirektoratet og har bakgrunn som klinisk ernæringsfysiolog og bedriftsøkonom. Han var prosjektleder for revisjonen av de nye norske kostrådene og leder sekretariatet for intensjonsavtalen for et sunnere kosthold mellom helsemyndighetene og matbransjen.
Kjetil Dale Aas er hovedtrener for det norske Baker- og Konditorlandslaget. Han er utdannet diplombaker og har mesterbrev som både baker og konditor og en bachelor i økonomi. I tillegg til å ha jobbet som baker og konditor, har Kjetil erfaring som selger, daglig leder, faglig leder i Baker- og Konditorbransjens Opplæringskontor og nå som fag- og prosjektleder i Mesterbakeren.
Kokk Gunnar Jensen, styrer kjøkkenet i Mathallen i Tromsø. Gunnar har blant annet vært coach for juniorlandslaget i OL-Stuttgart 2020, vinner av det norske måltid 2012 og Ingridprisen 2015. Han er en ettertraktet gjestekokk for både regjeringsmiddager og når det beste av norsk mat skal presenteres i det store utland.
Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen. Iselin jobber i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Hun har en mastergrad i samfunnsernæring og brenner for å kunne bidra til å spre kunnskap og inspirasjon som kan bedre folkehelsen.
Konkurransen arrangeres av:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |