Vinnere NM i frukt og grønt energistasjon
Circle K stakk av med seieren i NM i frukt og grønt for energistasjoner, mens Shell ble hedret med “juryens utmerkelse”. Prisene ble delt ut under #MerAv-seminaret på UMAMI-messen i Lillestrøm den 19. mars 2025.
Gledelig fokus på folkehelse
Ernæringsrådgiver og prosjektleder i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), Iselin Bogstrand Sagen, uttrykte stor glede over at energistasjonene satser på sunnere alternativer:
– Det er gledelig at energistasjonene tar folkehelse på alvor, at de er med på konkurransen, og velger å satse på frukt og grønt. Circle K var en klar vinner, vi gratulerer med seieren.
Kjedene ble vurdert på flere områder, inkludert volumvekst, volumandel, juryens vurdering av kampanjer og observasjoner fra stasjonsbesøk. Circle K vant på bakrunn av den sammenlagte vurderingen av kriteriene. Les mer om kriteriene her.
Tøff konkurranse blant de største aktørene
I tillegg til Circle K, deltok også Esso/Deli de Luca, St1/Shell og 7-Eleven langs vei.
Trude Marchmann-Jensen, Category Manager Foodservice hos Circle K, var svært fornøyd med seieren:
– Dette var veldig gledelig. Vi har over lengre tid jobbet med å utvikle tilbudet vårt for at vi skal kunne tilby flere sunnere alternativer, sunnere ingredienser og produkter til alle våre kunder. Dette var en fantastisk anerkjennelse som motiverer oss til å fortsette denne jobben.
Shell imponerte med helhetlig kampanje
Juryens utmerkelse ble delt ut som en ekstra anerkjennelse til kjeden som utmerket seg mest med sitt kampanjemateriell. Shell mottok “juryens utmerkelse” for sitt helhetlige og brukervennlige tilbud av frukt og grønt. Kampanjen inkluderte et bredt spekter av produkter som frukt, knaskegulrøtter, salater og matpakker til konkurransedyktige priser.
En viktig del av folkehelsearbeidet
Konkurransen er en del av OFGs arbeid for å øke forbruket av frukt og grønt blant befolkningen. Ifølge OFGs 5 a day Europe-undersøkelse spiser nordmenn i gjennomsnitt kun 3,3 av de anbefalte 5-8 porsjonene frukt og grønt per dag. For å få til et økt forbruk må også retter og produkter med mye frukt og grønt være tilgjengelig for folk på farten. Et frukt- og grøntinntak i tråd med anbefalingen bidrar til å bedre den enkeltes helse og reduserer risiko for livsstilssykdommer.
Juryen
Juryen i 2024 bestod av:
Anne-Cecilie Kaltenborn – Administrerende direktør, NHO Service og Handel
Guttorm Rebnes – Direktør, OFG
Geir Arne Servan – Kommunikasjonssjef, NAF- Norges Automobil Forbund