Gulrotrøsti

Røsti er en sveitsisk smårett som ofte består av revne poteter og løk. Her har vi brukt revne gulrøtter i tillegg. Kjempegodt som tilbehør til annen middag eller som en liten rett for seg selv. Rømme eller crème fraîche og tyttebærsyltetøy til er kjempegodt.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell gulrøtter og poteter og riv dem grovt. Klem ut så mye væske som mulig.
  2. Ha gulrøtter, poteter, løk og egg i en bolle.
  3. Tilsett salt, pepper og timian.
  4. Stek røstien i varm stekepanne med smør. Du kan enten steke en stor pannekakerøsti eller mindre pletter.
  5. Røsti skal være gyllenbrun og sprø.
  6. Har du stekt en stor pannekakerøsti, så skjær dem i fire "kakestykker". Tilbehør som er godt til er crème fraîche og tyttebærsyltetøy.
    Om røstien er stor, snu den i stekepannen ved hjelp av et stort lokk.
Legg til på Min side
Del på Facebook