Hopp til innhold

En ting av gangen
Ved å konsentrere deg om en ting av gangen, øker også sjansen for at du lykkes med å holde den nye vanen. Det er mulig å endre en vane på 30 dager, så bruk denne måneden på å fokusere på at grønnsaker skal bli en naturlig del av alle måltidene dine.

Så lett er det å spise mer grønnsaker:

  • Skru på lysten til å spise mer grønnsaker. Fortell deg selv hvorfor du ønsker mer grønnsaker i kostholdet ditt og planlegg innkjøp slik at du har grønnsaker tilgjengelig. Tilgjengelighet er kanskje den viktigste faktoren for å klare å øke spise mer.
  • Ha et innslag av grønnsaker til hvert måltid, enten som salat, oppkuttet i skåler eller på fat, som stappe, mos eller puré, som ovnsstekte eller kokte grønnsaker til varme måltid, eller som snacks med dipp når du har lyst på sunnere kos.
  • Velg grønnsaker som mellommåltid. Små tomater, gulrøtter og sukkererter er fine å knaske på. Ha gjerne ferdig oppkuttet i kjøleskapet eller putt med deg i veska når du skal ut, så har du noe sunt å ty til når du blir litt sulten.
  • La halvparten av tallerken være grønnsaker når du spiser middag. På den måten øker du næringsverdien på tallerkenen betydelig, samtidig som du sparer kalorier.
  • Til brødmåltid kan du ha grønnsaker både på og ved siden av. Et salatblad, en paprikaskive og agurkskiver passer under og over pålegget, mens små tomater, en gulrot eller en skive kålrot passer fint ved siden av.
  • Ha grønnsaker i smoothie. Vil du ha et mer mettende smoothiemåltid, kan du også tilsette havregryn, frokostblanding, olje eller nøtter.
  • Supper er enkle og raske å lage, og er en super måte å få i seg grønnsaker på. Hva passer vel bedre enn å ha med varm suppe på termos når du skal ut på tur.

Variasjon med «ukens grønnsak»

De ulike grønnsakene bidrar med forskjellige næringsstoffer. Spis derfor variert og vær nysgjerrig på grønnsaker du ikke har smakt før. Hva med å gi deg selv en ny grønnsaks-opplevelse med «ukens grønnsak». Sett opp en plan hvor du skal lage noe med en ny grønnsak hver uke. I vårt grønt-leksikon finner du inspirasjon.