Samlebilde sitrusfrukter

Med smak på timeplanen

Et undervisningsopplegg for 6. trinn utviklet av Opplysningskontorene i landbruket i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet.

SMAK

Gjennom en kreativ og aktiv smaksprosess vil elevene lære mer om tungen som smaksorgan og hva som faktisk skjer når vi smaker. Målet er å fremme matglede og matkvalitet, og å bevisstgjøre oss de gode råvarene og den kulinariske arven vi har i vårt land.

I undervisningsopplegget står smaken i fokus og elevene får lære å kjenne de ulike smakene.
Dette vil:
• Utfordre elevene til å bruke sansene sine og “oppdage” smakssansen på nytt.
• Bevisstgjøre elevene på hva som påvirker smaksopplevelsen.
• La elevene få trene seg på å beskrive smak med ord.
• Utvikle elevenes matglede.

Her kan dere se og laste ned hele undervisningsmaterialet:

(finnes kun digitalt)

med_smak_paa_timeplanen_bokmal-1.pdf

Her finner dere lærerveiledningen:

laererveiledning_bokmal med smak på timeplanen.pdf

Tilhørende quiz:

quiz_med_alternativer.pdf

 

Det er også laget en brosjyre som handler om Måltidets betydning:

Mat og måltider er sentralt for alle, både i hverdagen, i helger og under høytider. Siden det er flest hverdager, er det spesielt viktig å se på dem dersom du vil leve sunnere: Hva spiser du og hvordan lever du?

Her kan dere laste ned brsojyren Måltidet - en verdi å ta vare på:

maltidet-brosjyren.pdf