Produsentene står på for å sikre oss norske varer

Takk til den norske bonden! Grønnsaksprodusentene er i gang for å sikre oss norske varer. De bretter opp ermene og står på for å få nok folk til å gjøre den viktige jobben som er forbundet med våronna. Med ekstra innsats går utplantingen som normalt i disse koronatider. Og det er godt. Nå vil forbrukerne ha norsk vare, og sesongprodukter er i rute, enkelte steder litt tidligere enn normalt.

Det er mye håndarbeid som kreves for at millioner med små grønnsakplanter skal komme i jorda. Utplantingen av diverse grønnsaker foregår i disse dager. Det en formidabel innsats som gjøres for at vi skal få norske grønnsaker de kommende månedene.

Se film nederst i artikkelen.

 

Salatfrøene og gulrotfrøene er allerede i jorda og koser seg under fiberduker rundt om i Sør-Norge. Været bestemmer, men om alt går som normalt så høstes den første norske salaten i slutten av april. Deretter følger de norske grønnsakene på løpende bånd. Aldri har det vært mer fokus på denne jobben og dette yrke. Vi krysser fingrene og følger med på det som skjer og håper værgudene er med denne sesongen.

Tusenvis av grønnsakplanter koser seg under fiberduk på denne tiden. Her viser Amund Huseby i Lier fram rød lollosalat som skal høstes om noen uker.

 

image9l0j9.png

Salatplantene i åkeren har vokst og hatt det godt under flere lags dekke frem til slutten av april. Denne fiberduken, eller «dyna» som mange sier, har beskyttet plantene mot frostskade fra alle frostnettene.

imagefml2q.png

Her er eksempel på at når det er 3 kuldegrader ute er det perfekte 4 plussgrader under «dyna». Når nattefrostfaren er over, og fjernes de små tunnelene og det satses på høstestart tidlig i mai.

Vi sier #takktilbonden.

Grønnsakene er på vei

Takk til bonden

Bli med på utplanting av blomkål