To skåler med løksuppe

Så enkelt lager du løksuppe

Lite er bedre enn varm løksuppe på en kald vinterkveld. Det er en rask middag som er lett å lage og som smaker nydelig. Fem enkle trinn og middagen er i boks.

Sånn lager du løksuppe

Her har vi brukt oppskriften på vår franske løksuppe som er ganske enkel. Du finner full oppskrift på denne og flere andre varianter av løksuppe lenger ned.

Trinn 1: Du trenger 5 løk, 5 fedd hvitløk, 2 ss rapsolje, 1 liter grønnsakbuljong, 1 stilt frisk timian, en klype sukker, salt og pepper, noen brødskiver og litt ost. Brødet og osten skal gratineres til ostesmørbrød, så bruk gjerne rester.

 

Trinn 2: Kutt løk i tynne skiver og finhakk hvitløk.

 

Trinn 3: Fres løken i litt olje til den har fått farge. Tilsett hvitløk og en klype sukker.

 

Trinn 4: Hell i 1 liter grønnsaksbuljong, sammen med hakket timian. La suppen koke i ca. 15-20 minutter. Mens suppen koker lager du ostesmørbrød i stekeovnen. Du trenger et ostesmørbrød per person.

 

Trinn 5: Hell rykende varm suppe i skåler og legg ostesmørbrød på toppen.

En kjempegod suppe som varmer. Visste du at løk er noe av det sunneste du kan spise? Og at det i tillegg er en av de billigste grønnsakene i butikkhylla?  Ingen grunn til å lage noe annet til middag i dag. Vel bekomme!

 

Les også:

Derfor bør du spise løk

Oppbevaring av løk