Så enkelt lager du løksuppe

Lite er bedre enn varm løksuppe på en kald vinterkveld. Det er en rask middag som er lett å lage og som smaker nydelig. Fem enkle trinn og middagen er i boks.

Her har vi brukt oppskriften på vår franske løksuppe som er ganske enkel. Du finner full oppskrift på denne og flere andre varianter av løksuppe lenger ned.

Trinn 1: Du trenger 5 løk, 5 fedd hvitløk, 2 ss rapsolje, 1 liter grønnsakbuljong, 1 stilt frisk timian, en klype sukker, salt og pepper, noen brødskiver og litt ost. Brødet og osten skal gratineres til ostesmørbrød, så bruk gjerne rester.

 

Trinn 2: Kutt løk i tynne skiver og finhakk hvitløk.

 

Trinn 3: Fres løken i litt olje til den har fått farge. Tilsett hvitløk og en klype sukker.

 

Trinn 4: Hell i 1 liter grønnsaksbuljong, sammen med hakket timian. La suppen koke i ca. 15-20 minutter. Mens suppen koker lager du ostesmørbrød i stekeovnen. Du trenger et ostesmørbrød per person.

 

Trinn 5: Hell rykende varm suppe i skåler og legg ostesmørbrød på toppen.

En kjempegod suppe som varmer. Visste du at løk er noe av det sunneste du kan spise? Og at det i tillegg er en av de billigste grønnsakene i butikkhylla?  Ingen grunn til å lage noe annet til middag i dag. Vel bekomme!

 

Les også:

Derfor bør du spise løk

Oppbevaring av løk