Blomkålsuppe i rød bolle

Mammas blomkålsuppe

Ingenting er som mammas hjemmelagde blomkålsuppe! Denne kan vi i alle fall gå god for.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 l vann
  • 1 ss strøken salt
  • 1 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 ts malt muskat
  • 1 stort egg
  • 2 ss matfløte

Fremgangsmåte

  1. Kok blomkålen mør i vann med salt.
  2. Lag jevning av margarin og mel og spe med blomkålkraften. La det koke i ca. 4 minutter.
  3. Tilsett matfløte og muskat og gi suppen et nytt oppkok.
  4. Visp sammen egget og 2 ss matfløte i en bolle og hell den kokende suppen over i bollen under kraftig visping.
  5. Del opp blomkålen og legg det i suppen og server.
Del på Facebook