Dette er butikkene i årets gullgruppe

Vinnerne av førsteplassen i kåringen “Beste 5 om dagen-butikk” de siste tre årene går automatisk inn i en gullgruppe så fremt de fortsatt er på topplisten over butikker med høy frukt og grøntandel i sin kjede påfølgende år.

Butikker med høy frukt og grøntandel over tid og som vinner “beste 5 om dagen-butikk” er gode på det meste, de har et høyt salg av frukt og grønt over tid, frukt og grøntavdelingen holder en høy kvalitet, de har et godt utvalg i forhold til kjedens sortiment og er gode på mekanisk kommunikasjon, ulike salgsfremmende tiltak og holder et høyt kunnskapsnivå hos medarbeiderne. Norgesmestrene er butikker som kan brukes som inspirasjon og læremestre for andre butikker.

Gullgruppen består av butikker som har vunnet 1.plassen i kategorien “stor” (over 1000 m²) eller “liten” (under 999 ) butikk de siste tre årene, butikker fra gullgruppen kan ikke nomineres til årets kåring av “Beste 5 om dagen-butikk”.  

Vinnerne av 1. plassen går inn i gullgruppen så fremt de fortsatt er på topplisten over høy frukt- og grøntandel. Vinnerne fra 2021 kan delta i konkurransen som vanlig i 2025. 

 

Årets gullgruppe 

Vinnere av 1.plass i kategorien stor butikk: 

Extra Elverhøy (2023)

Coop Mega Vindern (2022) 

Obs Haugesund (2021) 

 

Vinnere av 1.plass i kategorien liten butikk:  

Rema 1000 Byåsen (2023)

Extra Torsby (2022) 

Bunnpris og Gourmet Tyholt (2021)