Ramen

Enkel og rask ramen med peanøttsaus

Enkel oppskrift på ramen med en deilig peanøttsaus inspirert av tantanmen ramen. Oppskriften kan nytes vegetar eller med stekt svin eller kylling.
20-40 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Ramen-saus

  • 4 ss usaltet peanøttsmør
  • 1 ss soyasaus - eller miso
  • 1 ss sriracha
  • 1 ss ingefær
  • 1 l vann
  • 2 buljongterning
  • 250 cl (1 boks) kokosmelk
  • 1 løk
  • 1 båt hvitløk

Fremgangsmåte

  1. Kok nudler etter anvisning på pakken. I det samme vannet kan du koke egg i 7-8 minutter for smilende egg.
  2. I en stekepanne, stek løk i litt olje et par minutter til det er gyllent.
  3. Ha presset hvitløk og finhakket ingefær i stekepannen og stek 1 minutt.
  4. Ha oppi peanøttsmør, soyasaus (eller miso) og sriracha. Tilsett vann og buljong og kok opp. Rør inn kokosmelk til du har en jevn og kremet saus.
  5. Kutt gulrot i staver og tin edamame bønner.
  6. Vask pak choy og kutt i grove biter.
  7. Servér: Legg nudlene i boller, fyll på med sausen. Ha over edamame, pak choy, gulrot og vårløk. 
  8. Topp gjerne med finhakka peanøtter, koriander, chilicrisp eller litt frisk limejuce til slutt.
Del på Facebook