Enkel og rask ramen med peanøttsaus
Enkel oppskrift på ramen med en deilig peanøttsaus inspirert av tantanmen ramen. Oppskriften kan nytes vegetar eller med stekt svin eller kylling.
20-40 min
1.5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Kok nudler etter anvisning på pakken. I det samme vannet kan du koke egg i 7-8 minutter for smilende egg.
- I en stekepanne, stek løk i litt olje et par minutter til det er gyllent.
- Ha presset hvitløk og finhakket ingefær i stekepannen og stek 1 minutt.
- Ha oppi peanøttsmør, soyasaus (eller miso) og sriracha. Tilsett vann og buljong og kok opp. Rør inn kokosmelk til du har en jevn og kremet saus.
- Kutt gulrot i staver og tin edamame bønner.
- Vask pak choy og kutt i grove biter.
- Servér: Legg nudlene i boller, fyll på med sausen. Ha over edamame, pak choy, gulrot og vårløk.
- Topp gjerne med finhakka peanøtter, koriander, chilicrisp eller litt frisk limejuce til slutt.