Ramen

Ingredienser

Enkel og rask ramen med peanøttsaus

20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Enkel oppskrift på ramen med en deilig peanøttsaus inspirert av tantanmen ramen. Oppskriften kan nytes vegetar eller med stekt svin eller kylling.

Fremgangsmåte

  1. Kok nudler etter anvisning på pakken. I det samme vannet kan du koke egg i 7-8 minutter for smilende egg.
  2. I en stekepanne, stek løk i litt olje et par minutter til det er gyllent.
  3. Ha presset hvitløk og finhakket ingefær i stekepannen og stek 1 minutt.
  4. Ha oppi peanøttsmør, soyasaus (eller miso) og sriracha. Tilsett vann og buljong og kok opp. Rør inn kokosmelk til du har en jevn og kremet saus.
  5. Kutt gulrot i staver og tin edamame bønner.
  6. Vask pak choy og kutt i grove biter.
  7. Servér: Legg nudlene i boller, fyll på med sausen. Ha over edamame, pak choy, gulrot og vårløk. 
  8. Topp gjerne med finhakka peanøtter, koriander, chilicrisp eller litt frisk limejuce til slutt.

Hvor godt likte du oppskriften?