Gratinert kål med parmesan
La hodekålen skinne i denne smakfulle ovnsretten med stekt løk, fløte og ost. Server gjerne med kokte eller ovnsbakte poteter og en frisk salat, eller som tilbehør til svin, kyllinglår eller pannestekt fisk.
40-60 min
1.5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
Forbered kålen:
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
- Del kålen i båter. Legg båtene på et stekebrett med en av innsidene ned og pensle med olje. Ha over kvernet salt og pepper.
- Bak kålen midt i ovnen til den får en gyllen og sprø stekeskorpe (ca. 20 minutter)
Forbered sausen:
- Skjær løken i tynne skiver. Stek i en stekepanne på medium høy varme med litt salt og olivenolje til den blir gyllen er myk.
- Ha oppi fløte og kraft. Kok opp.
- Ta kålen ut av ovnen. Hell fløteblandingen over kålen. Topp med ost og timian.
- Stek midt i ovnen ved 200 °C i 20–30 minutter, til retten bobler og er gyllen på toppen.