Gratinert hodekål

Gratinert kål med parmesan

La hodekålen skinne i denne smakfulle ovnsretten med stekt løk, fløte og ost. Server gjerne med kokte eller ovnsbakte poteter og en frisk salat, eller som tilbehør til svin, kyllinglår eller pannestekt fisk.
40-60 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 hodekål
  • 2 løk
  • 2 dl matfløte
  • 2 dl grønnsakbuljong (utblandet) - eller hønsebuljong
  • 100 g god, modnet hvitost
  • 2 dl revet parmesan
  • timian

Fremgangsmåte

Forbered kålen:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  2. Del kålen i båter. Legg båtene på et stekebrett med en av innsidene ned og pensle med olje. Ha over kvernet salt og pepper.
  3. Bak kålen midt i ovnen til den får en gyllen og sprø stekeskorpe (ca. 20 minutter)

Forbered sausen:

  1. Skjær løken i tynne skiver. Stek i en stekepanne på medium høy varme med litt salt og olivenolje til den blir gyllen er myk.
  2. Ha oppi fløte og kraft. Kok opp.
  3. Ta kålen ut av ovnen. Hell fløteblandingen over kålen. Topp med ost og timian.
  4. Stek midt i ovnen ved 200 °C i 20–30 minutter, til retten bobler og er gyllen på toppen.
Del på Facebook