Hjemmelagde granolabarer med blåbær og nøtter på treplate. Valnøtter og spredte blåbær omgir barene.

Ingredienser

Havrebar med blåbær

40-60 min

La julefreden senke seg med denne nøttebaren med smak av jul. Den er full av saftige blåbær og kremet hvit sjokolade. Perfekt i julestresset, enkel å ta med på juleshopping og et deilig lite avbrekk mellom slagene.

Fremgangsmåte

  1. Ha de fryste blåbærene i en liten kjele.
  2. La det småkoke i 5–7 minutter til det blir tykt og seigt.
  3. Avkjøl mens du lager basen.
  4. Ha dadler, havregryn, pepperkaker og fremost i en food processor.
  5. Kjør til det blir en jevn og klebrig masse.
  6. Kle en rektangulær form med bakepapir.
  7. Trykk dadel- og havreblandingen jevnt utover bunnen.
  8. Bruk baksiden av en skje dyppet i vann eller bunnen av et glass for å få en glatt overflate.
  9. Fordel den nedkokte blåbærblandingen jevnt over bunnen. Det gjør barene saftige og gir et vakkert, mørkeblått lag.
  10. Strø hakkede nøtter over blåbærlaget.
  11. Smelt hvit sjokolade og ha den over baren. 
  12. Sett formen i kjøleskap minst 30 minutter til sjokoladen har stivnet.
  13. Løft ut baren ved hjelp av bakepapiret og skjær til barer.
  14. Det blir ca 12 barer om du lager en porsjon. Du kan selvfølgelig kutte barene større, men de er ganske så mektige.

Oppbevar disse i en lufttett boks, da holder de i noen uker.

Hvor godt likte du oppskriften?