Ingredienser
Havrebar med blåbær
40-60 min
La julefreden senke seg med denne nøttebaren med smak av jul. Den er full av saftige blåbær og kremet hvit sjokolade. Perfekt i julestresset, enkel å ta med på juleshopping og et deilig lite avbrekk mellom slagene.
Fremgangsmåte
- Ha de fryste blåbærene i en liten kjele.
- La det småkoke i 5–7 minutter til det blir tykt og seigt.
- Avkjøl mens du lager basen.
- Ha dadler, havregryn, pepperkaker og fremost i en food processor.
- Kjør til det blir en jevn og klebrig masse.
- Kle en rektangulær form med bakepapir.
- Trykk dadel- og havreblandingen jevnt utover bunnen.
- Bruk baksiden av en skje dyppet i vann eller bunnen av et glass for å få en glatt overflate.
- Fordel den nedkokte blåbærblandingen jevnt over bunnen. Det gjør barene saftige og gir et vakkert, mørkeblått lag.
- Strø hakkede nøtter over blåbærlaget.
- Smelt hvit sjokolade og ha den over baren.
- Sett formen i kjøleskap minst 30 minutter til sjokoladen har stivnet.
- Løft ut baren ved hjelp av bakepapiret og skjær til barer.
- Det blir ca 12 barer om du lager en porsjon. Du kan selvfølgelig kutte barene større, men de er ganske så mektige.
Oppbevar disse i en lufttett boks, da holder de i noen uker.