Agurksalat med rødløk og gulrot

En spenstig agurksalat med rødløk og gulrot som er kjempegod til et fiskemåltid eller til grillkvelden.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 0,5 ts salt
  • litt pepper

Fremgangsmåte

  1. Fjern litt skrell på agurken. Da tar den lettere til seg smak og det ser vakkert ut. Skjær den i skiver på 0,5 cm.
  2. Skrell gulrota og skjær den i tynne skiver.
  3. Rens løken og skjær den i strimler.
  4. Grovkutt myntebladene. Behold noen hele til topping, om du ønsker.
  5. Bland alt i en bolle.
  6. Ha ingrediensene til dressingen i et glass. Sett på lokk og rist det godt.
  7. Rist sesamfrøene i en varm tørr panne, om de ikke er ristet fra før av.
  8. Bland grønnsakene med dressingen og server med et dryss av sesamfrø.
Legg til på Min side
Del på Facebook