Agurksalat med rødløk og gulrot

En spenstig agurksalat med rødløk og gulrot som er kjempegod til et fiskemåltid eller til grillkvelden.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 0,5 ts salt
  • litt pepper

Fremgangsmåte

  1. Fjern litt skrell på agurken. Da tar den lettere til seg smak og det ser vakkert ut. Skjær den i skiver på 0,5 cm.
  2. Skrell gulrota og skjær den i tynne skiver.
  3. Rens løken og skjær den i strimler.
  4. Grovkutt myntebladene. Behold noen hele til topping, om du ønsker.
  5. Bland alt i en bolle.
  6. Ha ingrediensene til dressingen i et glass. Sett på lokk og rist det godt.
  7. Rist sesamfrøene i en varm tørr panne, om de ikke er ristet fra før av.
  8. Bland grønnsakene med dressingen og server med et dryss av sesamfrø.
Del på Facebook