Aligot

Aligot er potetmos med ost og hvitløk - en fransk klassiker som du bør prøve. Smart til å bruke opp osterestene dine.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 800 g potet - gjerne mandelpoteter
  • 400 g revet, godt moden hvitost
  • 4 båt hvitløk
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 60 g smør
  • 2 dl melk
  • salt og litt salt

Fremgangsmåte

Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann sammen med hvitløk og laurbærblad.

Hell av vannet og fjern laurbærblad.

Mos potetene og hvitløk.

Rør melk og smør inn i mosen.

Sett gryten på svært lav varme og tilsett osten. Mosen må være så varm at osten smelter, men den skal ikke koke.

Rør godt til du får en skikkelig seig mos.

Smak til med muskat og pepper, evt litt salt underveis.

Server aligot nylaget, gjerne som en egen rett, med grillede grønnsaker eller som det beste tilbehøret til middagen.

Sist oppdatert 26. juni 2019
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook