Ananasgranité med granateple

En granité er en slushlignende sorbet som kan serveres som en liten hvilerett eller som en frisk dessert. Granité lager du enkelt av juice av frukt og grønnsaker eller puré. Her er en ananasvariant.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 frisk ananas
  • 1 dl kjerner fra granateple
  • 4 ts mørk rom (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Skjær alt skallet av ananasen og del den i biter.
  2. Kjør ananasbitene gjennom en juicemaskin; da får du en klar saft. Eller bruk en blender; da får du en puré.
  3. Ha juice eller puré i en avlang form.
  4. Sett formen i fryseren.
  5. Ta formen ut etter en times tid og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.
  6. Fortsett å gjøre dette ca. 1-2 ganger i timen - til alt har fryst.
  7. Til slutt har du en snølignende masse.
  8. Ha graniteen i kalde glass.
  9. Dryss over granateplekjerner og drypp gjerne noen dråper rom over.
  10. Server graniteen umiddelbart.
Sist oppdatert 3. januar 2018
Liker 35
Legg til på Min side
Del på Facebook