Ingredienser
Arme riddere med eple
Under 20 min
1 av 5 om dagen
Lune arme riddere med stekt eple, kanel og sukker. Dette passer perfekt som en enkel dessert. Bytt ut is med vaniljekesam og bruk grovere brød for en sunnere start på dagen som en deilig frokost. Du kan også bruke honning i stedet for sukker.
Fremgangsmåte
Lag kanelstekte epler:
- Skrell (valgfritt) og skjær eplene i tynne båter eller små biter.
- Smelt smør i en stekepanne på middels varme. Stek eplene møre før du tilsetter brunt sukker (eller honning) og kanel i pannen.
- Stek eplene til de er myke og lett karamelliserte, ca. 5–8 minutter.
- Sett epleblandingen til side eller på svak varme.
Lag arme riddere:
- Visp sammen egg, melk og kanel i en bolle.
- Kjevle ut brødskivene og ha i eplefyllet (ca. 1 toppet spiseskje). Rull deretter skivene til ruller.
- Dypp rullene godt på begge sider i melk- og eggeblandingen slik at de trekker til seg væsken.
- Smelt smør i en stekepanne på middels varme.
- Stek rullene ca. 3 minutter på hver side, til de blir gylne og lett sprø.
- Bland sukker og kanel på en flat tallerken.
- Vend de varme rullene i blandingen slik at de får et jevnt lag med sukker og kanel utenpå.
- Topp gjerne med litt honning, bær og en kule is.
Denne oppskriften kan også lages som tradisjonelle arme riddere. Da dropper du å kjevle og rulle brødet, men steker brødet i pannen etter du har dyppet det i eggeblandingen. Topp da med epleblandingen til slutt.