Ingredienser
Aspargesrisotto
20-40 min
1,5 av 5 om dagen
Det er like enkelt å spise aspargesrisotto som å lage den. En kjempegod middagsrett eller kveldsrett. Bare husk å rør godt i kjelen så ikke risen fester seg. Server aspargesrisottoen nylaget.
Fremgangsmåte
- Kok opp grønnsakbuljongen.
- Skjær av den nederste delen av aspargesene. Den er trevlete, men har god smak, så kok den gjerne med i grønnsakbuljongen i noen minutter.
- Skjær toppene av aspargesene. Del resten i små biter. La det koke i buljongen i 1/2 minutt. Ta det opp og la det renne av.
- Sil kraften.
- Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Bruk en vid, gjerne tykkbunnet kjele og fres løken blank i olje over middels varme.
- Tilsett risen og fres videre under omrøring til risen blir blank.
- Hell på vin og varm buljong - litt av gangen.
- Kok opp under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen nesten er ferdigkokt.
- Rør inn aspargesbitene, revet parmesan, tinte erter og smør i siste kokeminutt.
- Risottoen skal ha en kremet konsistens. Spe med mer væske om den blir for tykk.
- Smak til med salt og pepper og noen dråper sitronsaft.
- Pynt med aspargestoppene, og server umiddelbart.