Aspargesrisotto

Det er like enkelt å spise aspargesrisotto som å lage den. En kjempegod middagsrett eller kveldsrett. Bare husk å rør godt i kjelen så ikke risen fester seg. Server aspargesrisottoen nylaget.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 sjalottløk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 500 g grønn frisk asparges
  • 200 g arborioris (risottoris)
  • 1 dl hvitvin
  • 4 ss revet parmesan
  • 100 g fryste grønne erter
  • 20 g smør
  • salt og pepper etter smak
  • 0,5 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Kok opp grønnsakbuljongen.

Skjær av den nederste delen av aspargesene. Den er trevlete, men har god smak, så kok den gjerne med i grønnsakbuljongen i noen minutter.

Skjær toppene av aspargesene. Del resten i små biter. La det koke i buljongen i 1/2 minutt. Ta det opp og la det renne av.

Sil kraften.

Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Bruk en vid, gjerne tykkbunnet kjele og fres løken blank i olje over middels varme.

Tilsett risen og fres videre under omrøring til risen blir blank.

Hell på vin og varm buljong - litt av gangen.

Kok opp under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen nesten er ferdigkokt.

Rør inn aspargesbitene, revet parmesan, tinte erter og smør i siste kokeminutt. Risottoen skal ha en kremet konsistens. Spe med mer væske om den blir for tykk.

Smak til med salt og pepper og noen dråper sitronsaft.

Pynt med aspargestoppene, og server umiddelbart.

Sist oppdatert 8. juni 2017
Liker 20
Legg til på Min side
Del på Facebook