Bakt fiken med parmesan-chips og pinjekjerner

Bakt fiken smaker supergodt, og pinjekjerner og morsomme parmesan-chips setter prikken over i'en. En pikant avslutning på et måltid eller som en egen smårett på tapasbordet.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 fersk fiken
  • 2 ts flytende honning
  • 60 g pinjekjerner
  • 60 g grovrevet parmesan

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200°C.

Rist pinjekjernene gylne i en varm, tørr panne.

Del fiken i to og ha litt honning på snittflaten. Legg dem på et stekebrett og bak dem i ovnen i 8-10 minutter.

Lag parmesan-chips ved å legge små hauger med revet parmesan på en bakepapirkledd stekebrett. Inn i ovnen i 3-4 minutter til osten har smeltet og blitt litt gyllen. Ta brettet ut av ovnen og la chipsen avkjøle seg på bakebrettet.

Server halve fiken med litt ristede pinjekjerner og parmesan-chips til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook