Ingredienser
Bananbrød
Over 60 min
1 av 5 om dagen
Her er en enkel og god oppskrift på et sunt og mettende bananbrød med valnøtter. Godt modne bananer er søte i seg selv, så du trenger ikke sukker, men litt mørk sjokolade gjør seg!
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.
- Skrell bananene og ha dem i en bakebolle. Mos alle bananene bortsett fra en, den siste brukes som topping. Er bananene ganske store kan du bruke én mindre i røren. Bruk en gaffel eller stavmikser til å mose til en jevn puré. Ha i egg og rør godt.
- Rør inn alt det tørre.
- Hakk valnøtter og sjokolade i grove biter og vend inn i røren. Spar noe av sjokoladen til topping.
- Smør en brødform med olje eller smør og hell i røren.
- Halvér den siste bananen på langs, og legg den på toppen av deigen med skjæresiden opp. Dryss over de siste sjokoladebitene.
- Stekes midt i ovnen i 45 minutter.
Tips: Om du lager brødet i en stor brødform er det en fordel å doble oppskriften. Da bør du også forlenge steketiden.