Bananbrød

Bananbrød

Her er en enkel og god oppskrift på et sunt og mettende bananbrød med valnøtter. Godt modne bananer er søte i seg selv, så du trenger ikke sukker, men litt mørk sjokolade gjør seg!
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 3 egg
  • 50 g sammalt hvete, fin
  • 50 g hvetemel siktet
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 30 g valnøttkjerner

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.
  2. Skrell bananene og ha dem i en bakebolle. Mos alle bananene bortsett fra en, den siste brukes som topping. Er bananene ganske store kan du bruke én mindre i røren. Bruk en gaffel eller stavmikser til å mose til en jevn puré. Ha i egg og rør godt.
  3. Rør inn alt det tørre.
  4. Hakk valnøtter og sjokolade i grove biter og vend inn i røren. Spar noe av sjokoladen til topping.
  5. Smør en brødform med olje eller smør og hell i røren.
  6. Halvér den siste bananen på langs, og legg den på toppen av deigen med skjæresiden opp. Dryss over de siste sjokoladebitene.
  7. Stekes midt i ovnen i 40 minutter.
Tips: Om du lager brødet i en stor brødform er det en fordel å doble oppskriften. Da bør du også forlenge steketiden.
Del på Facebook